Mökkikeittiön muutoshaaveet

Muutama vuosi sitten kun mökkimme valmistui, ei minulla ollut kovin vahvaa ajatusta sisustuksen tyylistä. Osa sisustuksesta (makuuhuoneet ja keittiönurkkaus) ovat näin jälkikäteen katsottuna enemmän kallellaan maalaisromanttiseen suuntaan, kun taas loput tuvan tilasta (ruokailutila-olohuone yhdistelmä) on jotain retro-modernin tyyppistä. Tästä retro-modernista (tai mikä ikinä oikea termi voisi olla) pidän eniten; puupintoja, mustaa, harmaata, ruskeaa, luonnonvärejä, rottinkia… Nyt siis samassa tilassa oleva keittonurkkaus on alkanut herättää muutosajatuksia…

 

Melko pienilläkin muutoksilla uskoisin että saan ilmeen päivitettyä modernimpaan suuntaan, ja kuten aiemminkin, kirpputorit ovat pääasiallinen hankintojen kohde. Nykyiset keittiöstä poistuvat elementit löytävät varmasti uuden paikan jossain muualla mökillämme, joten hävikkiä tuskin syntyy.

Valkoisen seinähyllyn ja naulakon haluaisin korvata jollain vanhalla puunvärisellä hyllyllä tai keittiökaapilla. Vetimet vaihtaisin nahkaisiin (tumman- tai vaaleanruskeaa nahkaa), ja keittiön tason vaihtaisin puiseen vahattuun tasoon. Wanha peltinen leipälaatikko saa ehkä etsiä uuden kodin, minulla se onkin ollut jo yli kymmenen vuotta, ensin kotona keittiössä ja nyt mökillä. Mitähän muuta vielä keksisi? Voisikohan kaapit maalata mustaksi?

Inspiraationa on toiminut Pinterestistä löytämäni ihanat puupintoja ja mustaa huokuvat keittiöt. Vaikka nämä muutokset eivät täysin siihen suuntaan menekään, toisivat ne sentään vähän enemmän puupintaa, väriä ja luonnonmateriaalia nykyisen valkoisen keskelle. 

Seuraavalla mökkireissulla täytyykin ottaa mittoja keittiöstä, nettikirppikset ovat jo tarkassa seurannassa puisten hyllyjen/kaappien varalta. Viime kesät ovat olleet täynnä isompia rakennusprojekteja, tämä keittiön fiksaus kuulostaa ainakin vielä tässä vaiheessa sopivalta pikku projektilta 🙂

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *