Lisää löytöjä kirpparilta

Nyt on jo tosiaan heinäkuu, ja mökkivierailut ovat olleet säälittävän vähissä. Syynä pääasiassa omat valinnat, joten turha valittaa sen enempää. Mökin aika tulee kyllä ajallaan. Odotellessa olen taas kierrellyt kirppareita, ja eilen löytyi pari mielenkiintoista käyttötavaraa.

Rottinkibuumi on osunut minuun täysillä, ja etsinkin sopivia tavaroita silmä kovana. Tämä pyöreä kori näytti sellaiselta, että keksin sille heti montakin käyttötapaa. Ensimmäisenä toki oli mielessä mökillä esim. tyynyjen ja vilttien säilyttäminen, mutta kuten kirpparimyyjä mainitsi, soveltuu se täydellisesti myös kissan makuupaikaksi. Ja kissojahan meiltä löytyy, toinen heistä hyväksyikin jo korin käyttöönsä. Jää siis nähtäväksi pääseekö kori edes mökille saakka, vai jääkö kotikäyttöön. Toki mökilläkin on tarvetta kissojen makuupaikalle. Katsotaan.

IMG_0493

IMG_0500

Seuraavaa(kaan) löytöä ei voi järjellä selittää, mutta ihastuin siihen ensisilmäyksellä kovasti. Ruskean Arabian kiintiöni lienee täynnä, tai käytännössä ei ole tullut enää vastaa mitään mitä oikeasti tarvitsisin, tai en jo olisi aiemmin hankkinut. Kuitenkin sama värimaailma, rottinkikahva ja käsittääkseni sama aikakausi viehättivät tässä keramiikkakannussa kovasti. Teekannu on Gustavsbergin Terma flameldfast -sarjaa, ja internet kertoi, että tämän sarjan tuotteiden pitäisi kestää kovia lämmönvaihteluita avotulesta kylmään veteen. Juuri näitä ominaisuuksia käyttöesineet mökillämme tarvitsevat, joten sen puoleen tämä kannu oli mitä sopivin. Vettä tarvitsee lämmittää avotulella/kaasuliekillä erilaisiin käyttötarkoituksiin, ja mikäs sen mukavampaa kuin tehdä se kauniin käyttöesineen avulla (jos siis uskallan ottaa riskin ja testata tätä kaunokaista siihen tarkoitukseen…).

IMG_0511

Keräilijä minussa heräsi ja havahtui maailmaan lahden toisella puolella. Täytyy selvästi tutkailla hieman laajemmaltakin alueelta, mitä kaikkea keräilemisen arvoista on tehty naapurimaan puolella. Pidän toki yhä edelleen silmät auki wanhan Arabian suhteen <3

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *