Kesäkeittiön varustelua

Kirppareita kierrellessäni minulla on jo pitkään ollut haussa mahdollisimman iso ja järeä kattila. Sen olisi tarkoitus toimia eräänlaisena ”lämminvesivaraajana”, eli käytännössä keittää kattilalla lämmintä tiskivettä muuratussa ulkogrillissämme avotulella. Grillipaikka on uuden terassin vieressä, ja terassin yhteyteen on tavoitteena rakentaa tiskipöydällinen kesäkeittiö. Tai ehkä kesäkeittiö on liioiteltu ilmaisu, lähinnä tiskipaikalle olisi tarvetta. Harmaaksi rapattu grilli kuvassa oikealla, tiskipaikka tullee sen läheisyyteen.

Tänään kirpparikierroksella viimein tärppäsi, kun löysin isoimman ja järeimmän kattilan mitä olen nähnyt. Korkeutta kattilalla on 29 cm ja halkaisija on 33 cm. Alakuvassa keskikokoinen kissa toimii mittatikkuna.

Kattila kaipaa kunnon puhdistusta ja kuurausta, mutta uskon että siitä tulee vielä hyvä peli. Saattaa tietysti olla, että suunnittelemani tiskausprosessi (huuhteluveden kuumennus tässä kattilassa avotulella, sen sekoittaminen kylmään veteen sopivan lämpötilan saavuttamiseksi) grillin ja ulkotiskipöydän avulla ei käytännössä toimikaan ihan niinkuin ajattelen, mutta sitten keksitään jotain muuta. Kattilahankinnan kanssa otin hyvin tietoisen 12 euron riskin 🙂

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *