Arabian vuosilautaset – uhka vai mahdollisuus?

Keräilyintoni alkoi viattomasti Arabian Ruska-sarjan kokoamisella hyötykäyttöön mökille. Ihastuin tuohon astiastoon, ja se lähti ohjaamaan myös mökin sisustuksen tyyliä. Keräily kirpputoreilla oli niin mukavaa, että reilusti riittävän astiamäärän haalittuani teki mieli keksiä jotain uutta kerättävää, niin palkitsevaa tuo touhu oli. En silti halua haalia mitä tahansa ylimääräistä mökille, joten tarkkaan täytyy hankinnat harkita.

Viime syksynä kirpputoreilla vaeltaessani törmäsin lapsuudenkodistanikin tuttuihin Arabian vuosilautasiin. Lapsuudessa ne olivat näyttäneet jotenkin synkiltä ja rujoilta, mutta nyt noin 40 vuotta myöhemmin ne yhtäkkiä kolahtivat ja viehättivät silmääni suuresti. Ehkä tässä iässä väkisinkin alkaa joku nuoruusnostalgia vaivata monella tapaa. Nappasin pari lautasta mukaani, ja sain vielä lapsuudenkodissani olleita lautasia haalittua kasaan. Ihan tarkkaa visiota minulla ei vielä ole mitä näille mökillä tekisin, huvittaisi keksiä jotain muuta luovaa käyttöä kuin ”vain” seinäkoristeena toimiminen. Pidän mökilläkin aika tyhjistä seinistä, enkä halua tukkia niitä liikaa.

Yksi ideani oli käyttää niitä jollain tavoin kattauksessa. Toki näitä lautasia ei ole siihen tarkoitukseen valmistettu tai tarkoitettu, mutta esimerkiksi asettina, tuikkualustana tms. voisi toimia, ilman suoraa kosketusta elintarvikkeisiin. Ruskean sävyisen astiastomme kanssa sopivat mielestäni hyvin yhteen. Lautasia löytyy nyt minulta toistakymmentä, ja kerättävää vielä löytyy. Kiire ei tämän keräilykohteen kanssa ole, aina kun tulee sopiva vastaan niin täytyy hankinta tehdä.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *